בטאון חג הפסח

בטאון דרך אחים
header_5

"מעז יצא מתוק"

ימים לא פשוטים עוברים על האנושות ועל עם ישראל בפרט, עשרות אלפי יהודים שהווירוס הגיע עד לביתם, הן כאן בישראל ובמספרים גבוהים בהרבה בערים כמו ניו יורק, פריז, לונדון וכו' , כולנו תפילה בימים אלה שה' ישלח במהרה רפואה למחלה הלא פשוטה הזו.

הדרך הטובה ביותר להתמודד בעת צרה היא אחדות, קהילתיות, עזרה הדדית בין חברים, וכדו', אך כשהצרה היא צרה שגורמת לריחוק ולהתבודדות, הקהילתיות שאמורה לסייע לצלוח את המשבר הופכת בעייתית, אך יכול להיות שגם לזה יש פתרון.

לא צריך להיות מומחה גדול בתחום הכלכלה בשביל להבין את ההשפעה של הווירוס על הכלכלה העולמית, החל מאבטלת שיא שלא נראתה כמוה מקום המדינה, וכלה בירידות שערים חדות בבורסה העולמית, שכמובן משפיעות על כל בית בישראל ופעמים רבות ל"ע משפיעות על יציבות הבית.
ברור לכולנו שלא תמיד אנו יודעים מי מחברינו הוא זה שזקוק לעזרה יותר מאחרים, שמעתי פעם מהרב צבי רבינוביץ שסיפר את אשר שמע בשם הרב לייבל קאליש ז"ל: "בילדותי אהבתי ספרים ואבי הרבי היה נותן לי כל שבוע סכום כסף מסוים לצורך רכישת ספרים חדשים. אולם הוא התנה איתי, שאקנה את הספרים דווקא אצל הגביר והנגיד ר'… שהיתה לו ספריה ענקית. הדבר היה תמוה בעיני. שכן הפרוטה לא היתה מצויה בכיסו של אבי ובכל זאת הוא נותן לי כל שבוע סכום לא מבוטל ובלבד שאקנה אצל הגביר. לימים, התחוורו לי הדברים. אותו 'גביר' ירד מנכסיו והגיע עד כדי פת לחם וכל מה שנותר לו היה ביתו וחפציו. על ידי הקניה שלי, היה אבי מפרנסו בכבוד, בצורה שאף אחד לא הרגיש בדבר".

הגמרא במסכת ברכות מספרת שפעם נכנסו חכמי ישראל אל דוד המלך ואמרו לו "אדונינו דוד, עמך ישראל צריכים פרנסה", אין ממה להתפרנס. אמר להם דוד "לכו והתפרנסו זה מזה", אמרו לו החכמים שאין זה מספיק. אמר להם דוד אם כן "פשטו ידכם בגדוד" – צאו למלחמה. מיד מתייעצים עם אחיתופל, היכן וכיצד כדאי להילחם.

למען האמת עצתו של דוד המלך עצה טובה היא, אבל פחות עובדת בימינו, בעת המודרנית כבר הייתה מדינה שניסתה את "פשטו ידיכם בגדוד" אותה אומה שהכלכלה שלה היא מהיציבות והמפותחות בעולם. אבל היה לה תקופה שהאינפלציה שם הייתה כל כך גבוהה, שהיה שווה להסיק את התנור בשטרות מאשר לרכוש עצי הסקה במשקל דומה. והפתרון של להתפרנס זה מזה לא הספיק לה. אז הוחלט שם על פתרון אחר, הם הגדירו את עצמם כבחירי האנושות, ומשכך מותר להם לשעבד עמים אחרים, ולהגדיר אותם כ"אזורי מחיה", שצריכים לפרנס את בחירי האנושות. ועם אחד, הוגדר כמי שמסכן את שלמות הגזע, ועל כן בשבילו צריך ליישם פתרון סופי טוטאלי. הסוף ידוע לכולנו,

_________11
בתמונה: חיילי נצח יהודה שומרים על הנחיות משרד הבריאות.
על כן כנראה שבימים אלו נעדיף אכן להשתמש בעצתו של דוד המלך "צאו והתפרנסו זה מזה", בוגרים רבים הינם בעלי עסקים ושכירים שלצערי נפגעו קשות בעקבות הנגיף, ואם נוסיף על כך את המצב הלא פשוט של זוגות צעירים רבים, שלראשונה בחייהם יערכו את הסדר לבד בביתם, עם כל ההוצאות האדירות הנלוות לחג, הרי שבדיוק בנקודה זו מגיעה שעת המבחן של ה"קהילתיות".

כשאני מדבר על קהילתיות, אני מדבר על המצב האידיאלי של ניצול 100% מאפשרויות התעסוקה בקרב בוגרי מסלולי חרב (נצח) בשגרה, ובוודאי שבעקבות המצב הנוכחי אף מאפשרויות התעסוקה מרחוק.

שוחחתי עם בוגר שהוצא לחופשה ללא תשלום בעוד אשתו סטודנטית לאדריכלות, בתחילה הוא היה אובד עצות, לא ידעתי מהיכן אביא את הכסף לשלם את שכר הדירה, הוא אמר, אך ב"ה הוא מצא לאשתו עבודה מהבית בשרטוט עבור אשתו האדריכלית של בוגר אחר. זה נהנה וזה לא חסר.
ולמען האמת, "צאו והתפרנסו זה מזה, הינו המצב האידיאלי לכל זמן נתון, אך ברור שאין זמן יותר טוב להתחיל לדבוק בשיטה זו מאשר במצב הנוכחי, ואולי מעז יצא מתוק, ולוואי ונגיע למצב שבו בזכות ימים טרופים אלו נצא למצב של עידן חדש בקרב תעסוקת בוגרי מסלולי חרב (נצח).
בימים אלה אכן הולכות נשלמות ההכנות לקראת פרסום אלפון קהילת העסקים של בוגרי נצח יהודה
אלפון שיהווה נדבך חשוב בדרך אל המשימה- "צאו והתפרנסו זה מזה".

טור הדעה מאת: בצלאל פפר בוגר מסלול מגן (שח"ר) מחזור יולי 12

XXXX_(002)_1

__-___-_____...

בוגרי נצח נרתמים לעזרת עם ישראל

ההתנדבות וההשתתפות בפעילויות חברתיות וקהילתיות משקפות ערכים חשובים ונעלים, כל מדינה מתוקנת שואפת להנחיל ערכים אלו בקרב אזרחיה, ואין ספק שכחלק מתפקידה, מחויבת מערכת החינוך להטמיע ערכים אלו בלבבותיהם של התלמידים, אזרחי המחר.

בוגרים רבים משתתפים בימים אלו בהתנדבות בקהילה, אם זה בסיוע בחלוקת מזון לנזקקים, עזרה בקניות לקשישים שאינם יכולים לצאת מביתם עקב היותם בעלי רמת סיכון גבוהה, התנדבות במד"א עזר מציון יד אליעזר וכו'.

אחד הבוגרים איתו שוחחנו אשר בימים אלה מתנדב במסגרת עמותת יד אליעזר במחוז הצפון אומר כי ברור לו שהתנדבות בקהילה הוא משהו שחייבים להשריש אל הנער בצעירותו, לפעמים הנוער לא מבין, אבל עצם ההתנדבות בגיל צעיר זורעת שורשים שאת התוצאות שלהם ניתן לראות עם השנים, לא לחינם מאות בוגרים מתנדבים בקהילה בימים אלה, כולנו עוד זוכרים את ימי ההתנדבות בקהילה שהייתה מארגנת עמותת נצח יהודה בימי חג החנוכה בהם נשלחנו עם חנוכיות לשמח קשישים גלמודים בביתם, ואם זה בימי הפורים בהם נשלחנו לשמח עם משלוחי מנות ותחפושות בבתי האבות ברחבי הארץ, כל אותם התנדבויות בימים ההם, הם אלה שמסייעים לבנות חברה טובה יותר, ואכפתית יותר.

וכמאמרו של יאנוש קורצאק,
"הדואג לימים זורע חיטים, הדואג לשנים נוטע עצים, הדואג לדורות מחנך אנשים."

_________12
בתמונה: חגי משה, בוגר מחזור נוב' 13 בהתנדבות עבור קשישים במסגרת ארגון "ידידים"
2251d8a0-edb...
בתמונה: בוגר נצח יחיאל ליפשיץ משמש ככונן בימים אלה ביישוב בו הוא גר.
2251d8a0-edb...
בתמונה: מנהל ארגון הבוגרים "דרך אחים" שמעון גולדשטיין בהתנדבות לילית בארגון מד"א.
2251d8a0-edb...
חיילי מח"ץ (מנהלת חרדים צבאית) בחלוקת מוצרי מזון ותרופות עבור האוכלוסייה המבוגרת.
XXXX_(002)_1

"בית המדרש לבוגרים גם בימי הקורונה"

כבר תקופה ארוכה שעשרות בוגרים משתתפים מידי שני וחמישי בשיעורי תורה וחברותא במסגרת בית מדרש בוגרים בהכוונתו של רב בית המדרש הרב יוסף מלכה שליט"א בבית הכנסת שברחוב כורזין 22 ירושלים.

לצערנו בעקבות המצב נסגרו בתי המדרש בכל רחבי תבל, וביניהם גם בית המדרש לבוגרים, אך מי שחשב שמצב זה ימנע מבית המדרש להמשיך להתקיים, התבדה.

גם בימים טרופים אלו, בוגרי נצח הלוקחים חלק בבית המדרש של קהילת הבוגרים לא מוותרים על הלימוד עם החברותא ועושים זאת מהבית.
אשריכם ישראל!

"בונים קהילה, בונים עתיד"

_________12
בתמונה: חברותא בלימוד גמרא במסגרת בית המדרש הווירטואלי.
XXXX_(002)_1

חתונה בצל הקורונה

ימים לא פשוטים עוברים על העולם כולו, ובאופן טבעי המשבר משפיע גם על עולם האירועים. מאורסים רבים נאלצו לשנות את התוכניות שלהם ברגע האחרון, להפחית את כמות האורחים עד לכדי מניין אנשים, לצמצם ספקים או אפילו לדחות את תאריך החתונה.

בוגר 'נצח יהודה' שמואל כהן נוב' 12 היה אמור  להתחתן בגן אירועים מרהיב בעיר מודיעין לעיני מאות אורחים בתאריך 06/04/20 אך בשבועות האחרונים עם השינויים הבלתי פוסקים וההגבלות המרובות מטעם משרד הבריאות, הם הבינו שאין להם ברירה אלא לשנות לחלוטין את התוכנית המקורית. החתונה הגדולה הפכה לחתונה סופר מצומצמת ואינטימית, אך לפי מה שמספר לנו אחד המשתתפים, השמחה פרצה גבולות, חתונה שמחה כזו לא ראיתי שנים רבות, הוא אומר.

שמואל וכלתו החליטו להקדים את החתונה לתאריך ה23/03/20 את החופה הם ערכו בפארק בגין למרגלות עיר הקודש ירושלים, במקום מאות חברים הגיעו המשפחה המצומצמת בלבד, אחים ואחיות, ללא הדודים וללא חברי המחזור, מנהל ארגון הבוגרים 'דרך אחים' שמעון גולדשטיין שהיה אחד מתוך ארבעת חבריו למחזור שהגיעו כובד בעדות, אף הוא מספר כי השמחה הרקיעה שחקים.

אנו מאחלים לזוג הטרי שיזכו להקים בית נאמן בישראל,
לראות דורות ישרים ומבורכים באושר ועושר עד 120
_____8
XXXX_(002)_1

___-______(0...

מכתבו של הרב אבי קמיצי הי"ו לחיילי נצח

בנים יקרים ראשית כל אני רוצה להעביר מסר של חיבה ואהבה לכולכם ללא יוצא מן הכלל, ממני ומכל רבני העמותה.

עברו כעשרה ימים שאי אפשר להגיע אליכם לבא"ח ולגדוד ואנחנו ממש מרגישים עד כמה אתם חסרים לנו. השם יעזור ובהקדם יביא לנו את הישועה ונחזור לחיי שגרה לשיחות ולשיעורים.

אני מבקש מכם מכל אחד מכם להרים עיניים לשמים ולהתפלל על עם ישראל שנמצא במצב מאוד לא פשוט שלא היה כמותו מעולם. דעו לכם אתם מגני העם היהודי, תפקיד קדוש ביותר , ולכן יש לכם זכויות רבות ביותר. חייל יהודי הוא קודש קדשים, אנא מכם כל אחד יאמר כל יום כמה פרקי תהלים ויבקש מאבינו שבשמים שיחיש לנו את הישועה,. ואין ספק שתפילותיכם יעשו רושם גדול.

שנדע שמה שעזר לעם ישראל בכל הדורות היה הקשר של ערבות הדדית בין כל אחד מישראל. אנו רואים שגם עכשיו כל עם ישראל נלחם לעזור איש לרעו. מטוסים נשלחים לכל העולם להביא את היהודים לכאן. אתמול הביאו מטוס מאיטליה שנמצאת במצב חמור, אין בתי חולים ואין טיפול.

זה מזכיר את עם ישראל במלחמות שעברו עלינו מקום המדינה שכל אחד מסר נפש לטובת חברו בצבא וחוץ לצבא.

אנו צריכים להבין מה אבא רוצה מאיתנו ולנסות לשנות לשפר לתקן. שנדע יש את התיקון הפרטי של כל אדם ויש את התיקון הכללי כציבור.

בואו כולנו נקבל על עצמינו לתקן במישור הפרטי להתקרב לבורא עולם ויעזור השם ויביא לנו ישועה בקרוב.

אוהבים אותכם .שמחים בכם להתראות בקרוב.

הרב אבי קמיצי
יועץ חינוכי
מרבני עמותת נצח יהודה
_____8
XXXX_(002)_1

"אין דבר כזה חייל בודד"

אנחנו לא בחרנו בדרך קלה, ללא ספק. רבים מאתנו הלכו נגד הזרם וחלקנו משלמים על כך מחיר אישי לא פשוט.

"זר לא יבין זאת",
פרידיך ניטשה אמר פעם, כי, מי שיש לו למה, יכול להתמודד עם כל איך.
כל חייל אחר בגדוד רגיל לא ידע כנראה על מה אני מדבר, אני עדיין זוכר את השעת ת"ש הראשונה בטירונות, המפקד הניח לפנינו את הטלפונים, נגשנו כל אחד בתורו לקחת, הרי כל היום חיכינו לרגע הזה, בחיל ורעדה חייגתי לאמא, לשתף קצת, אולי תסכים להתעניין, אולי קצת לשמוע. אחרי שתי דקות שיחה, נשברתי, פתאום הבנתי מה זה "חייל בודד",
אחד הרבנים ראה אותי בצד, מאחורי הפלוגה, יושב ובוכה, הוא ניגש, הבין, תמך ועודד, ומאז כל פעם שכמעט ואיבדתי שוב את ה'למה' הוא היה שם ונתן לי את הכח להתמודד עם כל איך. ומאז, מאז כל פעם שמישהו אומר שאני חייל בודד, אני משיב שבנצח אף חייל לא בודד.

בימים הללו מאות חיילים ואני ביניהם מבינים יותר טוב להעריך את הזכות לשרת עם ליווי של הרבנים, כולנו תפילה שבקרוב ימצא חיסון לווירוס, ובינתיים כל שביכולתי לעשות, הוא לעצור ולומר תודה, בלעדיכם לא הייתי החייל הלא בודד מהוותיקה.

_____8
XXXX_(002)_1

"ברכת מזל טוב מעומקא דליבא"

ארגון הבוגרים ומשתתפי תוכנית המנהיגות "מיקוד לחיים" מאחלים ברכת מזל טוב חמה לחברנו היקר
בוגר מחזור אוג' 17 דוד פרץ הי"ו לרגל הולדת בנו הרך הנולד בשעה טובה ומוצלחת.

שמחים אנו בשמחתך עת זכית למתנת שוכן מרומים,
לחבוק בן, ולרוות רוב נחת לאורך ימים ושנים.
תזכו לגדלו לתורה לחופה ולמעשים טובים
מתוך שמחה בריאות ואושר כל הימים.

XXXX_(002)_1
footer_(002)_2
תגיות

תוכניות נוספות לבוגרים

תוכניות נוספות לבוגרים