בטאון חג הסוכות

בטאון דרך אחים
header_5
__-___-_____...

זוגיות מנצחת

"מדוע סקר שנעשה מצא כי 57% מהזוגות הנשואים שנשאלו האם היו מתחתנים שוב עם אותו אדם במידה ויאפשרו להם להתחתן מחדש השיבו בשלילה?"
במילים אלו נפתח המפגש הראשון בסדנה הייחודית, סדנת זוגיות מנצחת  שכל כולה מלאה בהעשרה זוגית ברמה הגבוהה ביותר, מבית ארגון הבוגרים.בסדנה שהתקיימה על פי כל כללי התו הסגול תוך הקפדה מלאה על מתווה הקפסולות נאמו טובי המרצים החל מהמרצה הר' שמחה כהן, אורן בן דוד, אביתר בנאי, חדווה לוריא, הר' יוסף מלכה, ועודאחד המשתתפים שנשאל על חוויותיו מהמפגשים השיב בעיניים בורקות, אסכם בשמונה מילים, "אין זוג לא מוצלח, יש זוג לא מודרך".

_____8
XXXX_(002)_1

תגיד לי מה יותר מתוק מדף גמרא

עשרות בוגרים השתתפו בחודש האחרון, חודש אלול, בערבי לימוד משותפים כהכנה לחודש הרחמים והסליחות,

בערבו הראשון של פתיחת הזמן הופיע בביהמ"ד מנהל ארגון הבוגרים, שמעון גולדשטיין כאשר בידיו שוברי ארוחה זוגית במסעדת קפה גן סיפור עבור כלל המשתתפים בערב הלימוד, כאות הערכה על התמדתם בשנה החולפת ועל חזרתם עם חידוש הלימוד בביהמ"ד.

בית המדרש של בוגרי מסלולי נצח מתקיים בשעות הערב ומהווה מקום בו בוגרי המסלולים לומדים, רוכשים כלים וכיוון ובונים את זהותם הרוחנית יחד עם חברים השותפים לדרך חיים

בית המדרש מתקיים בימי שני וחמישי בין השעות 19:00-21:00 בפינת הרחובות עלמא/כורזין בשכונת נחלאות ירושלים

בית המדרש במרכז מתקיים מידי יום רביעי ברחוב ריינס 26 נתניה בהובלתו של בוגר פלוגת הנגב ישי קייקוב.

"בונים קהילה, בונים עתיד"
_________12
______18
בתמונה: מנהל ארגון הבוגרים שמעון גולדשטיין בחלוקת השוברים למשתתפי ביהמ"ד
XXXX_(002)_1

תגבור חינם

תגבור לסטודנטים: בימים אלו יצא לדרך פרוייקט ייחודי בשילוב ארגון הבוגרים, קרן אימפקט ותכנית "בליבה חומה".

במסגרת הפרוייקט תופעל תכנית תגבור אקדמית בה בוגרי נצח מלגאי קרן אימפקט יתגברו סטודנטים בוגרי המסלולים החרדים במקצועות בהן הם זקוקים לסיוע.

במידה ואתה סטודנט ומעוניין בתגבור חינם הירשם בלינק המצורף וארגון הבוגרים יחד עם מנהלי תכנית "בליבה חומה" ישדכו לך בוגר נצח שיתגבר אותך בזמנים הנוחים לך.

לרישום: לחץ כאן

_________12
בתמונה: מנהל ארגון הבוגרים שמעון גולדשטיין, רב עמותת נצח אהרון אוברמייסטר, ומנהלי תכנית "בליבה חומה"
XXXX_(002)_1

___-______(0...

הראיון ששבר את הרשת

כל מי שסיים פה שירות הקים בית דתי. לאו דווקא חרדי, אבל בהחלט תפס לעצמו כיוון בחיים ממקום בריא ומפוכח, ומתוך החלטה פנימית אישית".

מג"ד נצח יהודה הנכנס סא"ל מתי שבח עוד לא הספיק להשלים חודש בתפקידו החדש וכבר ראיון שנערך עמו בעיתון ידיעות אחרונות מכה גלים.

סא"ל מתי שבח שגדל כבכור מבין תשעה ילדים להורים בעלי תשובה
הנו הראשון לשבור את תקרת הזכוכית בדרגות הפיקוד מקרב מתגייסי גדוד "נצח יהודה".

שבח התגייס בשנת 2005 לשרת כלוחם בנצח יהודה כבוגר ת"ת ברסלב וישיבת שעלבים, שירת כמפקד כיתה וסמל מחלקה, ולאחר מכן יצא לקורס קצינים וחזר כמפקד מחלקה, בהמשך מונה לסגן מפקד פלוגה, לאחר מכן קודם לתפקיד מ"פ פלוגת נוב' 13, מפקד פלוגת המסלול ולאחר מכן למ"פ פלוגת הפלחוד. מספר שנים אחר כך מונה לסגן מפקד הגדוד,
יצא ללימודים והחודש עשה היסטוריה עם היותו בוגר הגדוד הראשון שגדל בין שורותיו ומגיע לתפקיד מג"ד.

מה הוא עונה להורים שמגיעים ומתפעלים מההתפחות של הבן שלהם? ומה ענה לטירון שאמר שאיננו רוצה לשיר את ההמנון הציוני?
כל זאת ועוד בלינק הבא :
ראיון חג עם מתי שבח

_________12
בתמונה: סא"ל מתי שבח
_____________5
בתמונה: מג"ד נצח סא"ל מתי שבח כילד בחיידר.
2251d8a0-edb...
 עם מנכ"ל עמותת "נצח" יוסי לוי בטקס מינויו למג"ד.
XXXX_(002)_1

תמיד מוכן

קורונה הייניקן או גולסטאר, זה לא משנה,
בגדוד המילואים "נצח ישראל" מוכנים לכל תרחיש.לוחמי מחלקת הרפואה של הגדוד קיימו אימון ייעודי ואינטנסיבי בפיקודו של סגן (מיל') מימון גבאי ובסופו כל לוחם קיבל ערכת לחימה ייחודית ומקצועית הכוללת ווסט דגם מולטי מישן, חגורת לחימה, תיק גב, תיק ציוד כללי, תיק רפואה יעודי לחובש ולמט"ב ועודארגון הבוגרים מאחל ללוחמים היקרים שיזכו להשתמש בציוד החדיש במצבי תרגול בלבד.

_________12
__________26
____3
XXXX_(002)_1

איך עושים מהלימון לימונדה?

הימים אינם פשוטים, העבודות שחשבנו להכי נצרכות הפכו להיות לא חיוניות בעליל ולעומתם אלה שחשבנו לשוליות, הפכו לנחשקות וחיוניות, הסגר הנושם חוסם את נשימתנו, מגפת הקורונה הגלובלית והצעדים שננקטו לבלימתה, גררו משבר כלכלי עולמי שנחת עלינו במהירות בזק. מהירות חסרת התקדים וגודלה העצום של הפגיעה בכלכלה, דחפה את קובעי המדיניות בעולם לנקוט בצעדים שעד לפני מספר חודשים היו נחשבים כבלתי מתקבלים על הדעת. ואם לסכם בשני מילים, "תקופה הזויה".

"כשהחיים לימון, תעשה מהם לימונדה", אין אחד שלא שמע את המשפט הזה לפחות פעם בחייו, כי החיים באמת נותנים לנו לימונים מפעם לפעם. אנחנו נתמודד עם קשיים ומבחנים שמעולם לא דמיינו שיקרו לנו. אבל הציטוט הזה מזכיר לנו את הדרך הפשוטה להתמודד עם הקשיים הללו ברגע שהם מגיעים, לעשות לימונדה, כלומר להפוך את הדבר הרע למשהו טוב ולנסות ולהפוך את החיסרון ליתרון בעבורנו.אבל איך עושים את זה? שאלת מיליון הדולר.

אחת הסצנות המפורסמות בספר הילדים הידוע של מארק טווין "הרפתקאותיו של תום סוייר" היא כמובן סצנת צביעת הגדר על ידי תום סוייר,
תום שהיה נער יתום וגדל בבית דודתו פולי היה ידוע בתעלוליו ונענש בגין אחד מתעלוליו לצבוע את גדר הבית.
בעבור ילד מדובר בעונש חמור לכל הדעות, כי במקום ללכת לשחק עם חבריו ולהשתעשע עימם הוא היה אמור לעבוד בצביעת גדר הבית.
בעודו צובע את הגדר בחסר חשק כי הרי כפי שאמרנו זה היה עונש, הוא רואה לפתע את חברו בן רוג'רס פוסע מולו.
תום יודע שעוד שניה אחת בן רוג'רס יתחיל ללגלג עליו ויצחק על כך שהוא צובע את הגדר כעונש, בהברקה של רגע תום מתחיל לשרוק ולהראות שהוא נהנה מצביעת הגדר. ולא רק… הוא משים עצמו הולך אחורה כדי לבדוק אם עבודתו טובה כאחד שמבין עניין בצביעה.
וכשבן רוג'רס מגיע ללעוג לתום, הוא מתבקש על ידי תום לא להפריע לו כי הוא עסוק במשהו מאוד מאוד חשוב,
בן רואה שתום נהנה מצביעת הגדר וכעת מתהפכים היוצרות. כי אם תום נהנה מהצביעה הרי שהצביעה היא לא עונש כלל הרי מי נהנה מעונש?

___________5
משכך מבקש בן מתום לתת לו גם כן לצבוע את הגדר, תום באקט פסיכולוגי מסרב לו בהתחלה ואומר לו,
"מה אתה השתגעת שאני אתן לך לצבוע את הגדר? אתה תהרוס לי את העבודה"! "אתה יודע צביעת הגדר היא עבודה אחראית ומיוחדת, והדודה פולי סירבה לבקשות בני הבית האחרים לעשות את המלאכה ונתנה לי לעשותה"
וכל זאת כדי לגרום לבן לרצות יותר ואפילו לשלם על צביעת הגדר בתפוח העץ שיש לו בכיסו.
עד מהרה מגיעים עוד חברים כדי לראות את צביעת הגדר וכל אחד מהם מבקש מתום לתת לו לצבוע את הגדר ואף לשלם לתום בעבור התענוג,
בסופו של יום הגדר נצבעה שלוש פעמים בצורה יסודית ביותר ותום בנוסף לתשלום ששילמו לו חבריו עוד זכה בפרס מדודתו פולי על העבודה היפה שעשה בצביעת הגדר.סיפורו של תום סוייר הוא סיפור השראה, סיפור על לימון שהפך ללימונדה, כל אחד בימים אלו והלימון שהוא קיבל מהקורונה, וכל אחד בדרכו שלו יכול להופכו ללימונדה,את הלימונדה הטובה ביותר כבר הכין ארגון הבוגרים עבור אלפי בוגרי נצח עם היוזמה של קהילת העסקים,
קהילת העסקים היא מעוף מנצח עבור כל עסק שהוא, הן עבור הבוגרים שזוכים למחירים טובים יותר ואכפתיות גבוהה יותר מנותן השירות, והן עבור בעל העסק שנהנה מקהל לקוחות בעל אינטרס לפרנס אותו.
"צאו והתפרנסו זה מזה".

XXXX_(002)_1

____________...
footer_(002)_2
תגיות

תוכניות נוספות לבוגרים

תוכניות נוספות לבוגרים